Digital Cordon Bleu

_____________________

 
MULTIMEDIA - 3D - VIDEO

Digital Cordon Bleu heeft ruim tien jaar ervaring in het bedenken en maken van multimediale producten, vooral voor de erfgoed en cultuursector: van interactieve 3D modellen tot het vertellen van verhalen met teksten en illustraties, van videofilm over interactieve panoramafoto's (QTVR). Deze projecten staan soms op zich, soms ondersteunen ze een uitgebreider verhaal. In alle gevallen is het een verrijking van de beleving, een verdieping van de kennis, en een verhogen van de bewustwording.

3D-beelden kunnen zowel op zichzelf staan als ontwerp als een geïntegreerd onderdeel zijn van een ruimer concept: een verhaal uit een tentoonstelling illustreren, op een verrassende manier heldere uitleg geven, letterlijk inzicht geven... Multimedia kan de aandacht van de kijker ook leiden en begeleiden in een verhaal. Video - al dan niet gemengd met 3D-beelden, kan dezelfde rol op zich nemen, en een complex gegeven visueel duidelijk en begijpelijk maken.

MULTIMEDIA - Scaldis: tentoonstelling over leven langs in de Schelde te Oudenaarde - MOU museum - 2016/2017

Een toegankelijke interactieve touch projectietafel verduidelijkt de groei en ontwikkeling van de stad, vanuit het persepectief van water in en rond de stad. Een selectie van stadsplannen en luchtfoto's tonen de geschiedenis van ca 1500 tot heden. Elke kaart heeft naast een inleidende tekst een aantal hotspots in de stad en het platteland eromheen.

interactief touchscherm in MOU - tentoonstelling Scaldis

MULTIMEDIA - Belevingsruimte in de Sint-Annazaal - begijnhof Kortrijk - 2014

In het bezoekerscentrum van het begijnhof te Kortrijk zijn er 3 mutlimedia voorzieningen. Ze ondersteunen de drie verhaallijnen: de begijnen, de begijnenbeweging, en de geschiedenis van het begijnhof van Kortrijk, gekoppeld aan drie verhalen over economische zelfstandigheid, een tumultueus begin, en een versteend einde. Op hun berut zijn die drie verhalen gekoppeld aan drie sterke vrouwen in de geschiedenis van het begijnhof: een begijn met mystieke neigingen, een grootjuffrouw met goed economisch inzicht, en de laatste grote juffrouw die als eerste het begijnhof restaureerde in de 19de eeuw en de geschiedenis ervan opschreef.

Ook enkele kleine videoschermen met een overzicht van de mooiste foto's verrijken het bezoek, naast de analoge interactieve toepassingen - bedacht door Tom, uitgevoerd door derden. Tot slot zijn er drie I-pads met een educatieve quiz voor (o.a.) jongeren.

 

multimedia in het beginhof Kortrijk

 

- ontwikkelen van het verhaal voor de drie multimedia modules en van de analoge interactiviteit (draaideurtjes, draaitrommels, etc...) in het bezoekerscentrum

- grafisch ontwerp en programmatie van de alle multimediale interfaces (behalve de Ipads, en de multitouchtafel programmatie)

- 3D model van het begijnhof, in functie van het verhaal van de gebouwen in het begijnhof.

- montage van de geselecteerde foto's voor de TV-schermen

- ontwikkelen van het parcours voor kinderen

 

bezoekerscentrum Begijnhof Kortrijk